Viaţa este o flacără ce se stinge întotdeauna, dar recapătă scânteie de câte ori se naşte un copil. George Bernard Shaw

Pornind de la premisa că educaţia copiilor „este cel mai frumos dar pe care-l poate dobândi omul” (Platon), iar fericirea lor „constă, în primul rând, în sănătate” (George William Curtis), MultiCultural Foundation îşi propune realizarea proiectului „Culoare pe culoar”, a cărui beneficiar este Secţia de Pediatrie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Arad.

Scopul proiectului nostru este să zugrăvim zâmbetul pe chipul senin al micuţilor cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, care suferă de diverse afecţiuni și care necesită internare pentru tratament şi supraveghere continuă, precum şi ajutorarea însoţitorilor acestora, prin asigurarea unui cadru optim și care sa aducă o notă de veselie şederii lor în spital, din punct de vedere al condiţiilor şi dotărilor, precum și din punct de vedere al ambianței.

În prezent, Secția Pediatrie I oferă servicii medicale absolut vitale copiilor aflaţi în suferinţă, însă riscă să nu primească acreditarea din partea autorităților publice întrucât, din punct de vedere al standardelor, condiţiile şi dotările existente periclitează sănătatea şi siguranţa copiilor, însoţitorilor acestora şi personalului angajat.

În acest sens, obiectivul nostru este igienizarea, realizarea de reparații și înlocuirea unor dotări existente în cadrul acestei secții, până la data de 31 august 2015, precum și crearea unei ambianţe vesele și primitoare prin pictarea pereţior în imagini colorate și atractive pentru copilași. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 79.800 EUR, din care lucrări de construcţii 29.830 EUR, iar dotări 49.970 EUR.

Donează pentru zâmbete

Şi dumneavoastră puteţi contribui la dezvoltarea societăţii româneşti și aduce de asemea câteva zâmbete pe chipul unor copilași prin investirea în sănătatea generaţiilor viitoare. Sprijinul şi ajutorul dumneavoastră va fi răsplătit prin nenumăratele vieţi salvate şi îmbunătăţite ale micuţilor ce depind de serviciile medicale furnizate de Secţia de Pediatrie I a Spitalului Clinic Judeţean de Ugență Arad.

Update: La începutul lunii mai 2015, am finalizat prima etapă a proiectului, renovarea etajului 1 al Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Arad. Lipsa fondurilor a determinat oprirea temporară a lucrărilor, urmând să continuăm proiectul de renovare cu parterul, dotări ce includ echipament medical, mobilier, etc.